18.12.2011

vähä piparia!

Viikon ainoa vapaapäivä oli tänään! Se vietettiin kivasti kyläillen, heppaa syöden, joo. Vannoutuneena (entisenä) ponityttönä mä olen aina tosi rankalla kädellä karsastanut hevosen syöntiä. Tämä poni oli kärrätty kotiin paikallisesta lihakaupasta ja luotan että se oli suomalaista eikä argentiinalaista lennätettyä ponia! Lähiruokaa! Ja faktahan on että Suomessa ei hevosta kasvateta lihan takia vaan teuraaksi joutuvat esim. äkillisen vakavan vamman vahingoittamat heposet. Tällöin tuskin on pelkoa huonosta, stressaantuneesta lihasta. Eettisyys...

  ...miltä tuntuu syödä broileria? Broitskuhan on ainoastaan lihantuotantoon kasvatettu kana. Broileri on jalostettu nopeakasvuiseksi ja se saavuttaa teurastuspainonsa 5-6 viikossa.. pimeässä hallissa syntymästä kuolemaan hormonibuustattuna meidän ruokapöytiin. 

Tästäkin kurjuudesta huolimatta mun alkuperäinen tarkoitus oli vain nopeasti tulla jakamaan kuvia mun onnistuneista minipiparitaloista eikä purkaa hullua paatosta :D  

  


                                          

3 kommenttia:

  1. Ihania pipareita! Meidän piti tehdä nyt viikonloppuna myös mutta kuinkas kävikään...onneksi sentään kuusi onnistuttiin hakea! :)

    VastaaPoista
  2. :) vielä kerkiää.. meidänkin kuusi odottaa pihavarastossa!

    VastaaPoista
  3. Meidän kuusi on vielä kaupassa ja sinne taitaa jäädäkin. Mutta piparia leivon tänään, saletisti! Nääkin kun on niin herkullisen näköisiä :)

    VastaaPoista