12.3.2012

Jauhoton pizza!

Mä pidän pitsasta, koko perhe oikeastaan.. kukapa ei pitäisi ;) Pizzalla vaan on sellainen kurja olemus mikä aiheuttaa itselle huonon ja pöhöttyneen olon syömisen jälkeen ja sitä seuraavanakin päivänä!! Siispä me tehdään pizzaa nykyään jauhottomalla pohjalla. NAM!

Pohja on 5 kananmunaa ja hieman mantelijauhetta. Believe me ei maistu munakkaalle! Ja näyttää myös pizzalta, eikö?

5 valkuaista vaahdotetaan niin kovaksi kuin mahdollista sekaan keltuaiset ja omantunnon mukaan mantelijauhetta, itse en paljoa mittaile mitään kun kokkailen. Sekaan voisi laittaa suolaa ja oreganoa, mutta itse laitan suolan täytteisiin ja oreganot kypsän pizzan päälle. Mantelijauhe ei mitenkään välttämätön onnistuu ilmankin, tuo vaan lisää koostumusta.
Uuni jotain 200 astetta ja ensin kypsennetään tuo pohja  suht rapsakaksi (aikaa siihen menee n.20-30 min. riippuen uunista) Tämän jälkeen täytetään kuin normaali pizza ja sitten vaan uudestaan kypsymään uuniin.

Meillä on tähän kaikki niin tykästyneitä että tuskin tulen enää laittamaan pizzaan valkoisia jauhoja ja hiivaa, suosittelen siis lämpimästi kokeilemaan jos jauhot ei sovi  ja haluaa vältellä gluteenia :)

1 kommentti: